zad.
Ola: Pod jakim kątem prosta y=
√2x−2 jest nachylona do osi Ox

?
7 paź 20:44
Jack:
a ile wynosi współczynnik "a" i czemu on odpowiada?

(PS. żeby znaleźć kąt musisz odszukać w
tablicach bo to nie żaden z podstawowych kątów)
7 paź 20:46
Damian: wsółczynnik a wynosi √2
7 paź 20:48
Eta:
a= √2 tgα=√2 ≈ 1,4142 α= ...... odczytaj z tablic
a może miało być:
y= √3*x −2 ?
7 paź 20:48
Ola: wiec co mam zrobic
7 paź 20:49
Ola: nie, ja dobrze napisałam
7 paź 20:49
Eta:
odczytać z tablic f. tryg. dla tangensa
α≈ 54o 44'
7 paź 21:06