pomocy
kkk: rozwiąż:
b) log
4x=log
42 x
c) 3
2x−4*3
x+3=0
2) pokaż, że funkcja f: R→R, f(x)=tg
√x2 jest parzysta i naszkicuj wykres
7 paź 20:19
Jack:
to 2) nie powinno sprawić kłopotów... musisz pokazać, że f(−x)=f(x). "x" stoi jedynie przy
kwadratcie który zjada znak "−"... i to tyle.
7 paź 20:25
kkk: a do tego pierwszego dasz jakieś wskazówki
7 paź 20:28
Jack:
a) zamień 0 na logarytm
b) przerzuć na jedną stronę i wyciagnij część wspólną
c) podstawienie 3x=t, gdzie t>0
d) w liczniku masz wzór skróconego mnożenia
7 paź 20:30
kkk: dzięki wielkie
7 paź 20:38