matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
M.:
Istnieje jakiś wzór na mnożenie logarytmów? Jak zrobić taki przykład: log
4
x*log
4
y=0 ?
7 paź 19:58
Eta:
a*b=0 <=> a=0 v b=0 założenie:x >0 i y>0 log
4
x =0 v log
4
y=0 x=..... v y= .........
7 paź 20:22