matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
helllpppp!!!
Gośśś:
a
2
a(a+b)
Dane są odcinki a i b. Zbuduj odcinki o długościach
;
b
b
7 paź 18:49
Bogdan:
a
x
a
2
1.
=
⇒ x =
b
a
b
a
y
a(a + b)
2.
=
⇒ y =
b
a + b
b
8 paź 00:55