układ równań
borys : cześć
mam problem z zadaniem ma wyjść wykres nie oznaczony nie wychodzi metodą graficzną
5x+2y =−7
−10x −4y =14
proszę o wytłumaczenie jeśli można
7 paź 18:38
Kejt:
5x+2y =−7 /*(−2)
−10x −4y =14
−10x −4y =14
−10x −4y =14
czyli coś zepsułeś. ;>
7 paź 18:44
borys : może to ktoś sprawdzić
metoda graficzna nie wiem czy dobrze
x−y=1
3x+y =5
−y=−x+1 /*−1
y=−3x+5
y=x−1
y =−3x +5
wyszedł układ oznaczony czy to dobrze
7 paź 19:23
Kejt: wykresy powinny Ci się przeciąć w punkcie (1,5;0,5)
7 paź 19:25
borys : nie radzę sobie jeszcze z tym
−12x+y=1
4x+13y=1
7 paź 19:25
Nick: podziel pierwsze równie przez 3, albo drugie pomnóż razy 3. Dopasuj znaki tak aby pasowaly.. I
metodą przeciwnych współczynników
7 paź 19:31
Nick: najlpeiej pierwsze podziel przez (−3)
7 paź 19:32
borys : wyszło mi 1(f)1,5
2f(0,5) o to chodzi z punktami
7 paź 19:34
Kejt: tak.
7 paź 19:35
borys : dzięki
7 paź 19:37