matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
sprawdzian:
1
1
Przy danych : P(A − (A∩B)) = P(B−A) ; P( A∪ B) =
; P ( A∩B ) =
2
6
oblicz: P(A) = ? P( A`∩B ) = ?
6 paź 22:21
think:
P(A\B) =P(A\(A∩B)) = P(B\A) ⇔ P(A) = P(B) P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
1
1
= 2P(A) −
⇒ P(A) = ....
2
6
P(A'∩B) = P(B) − P(A∩B)
6 paź 22:37