matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobiensatwo
pomocy :))wytłumaczcie mi to!:
1
Przy danych : P(A − (A∩B)) = P(B−A) ; P( A∪ B) =
2
1
; P ( A∩B ) =
6
oblicz: P(A) = ? P( A`∩B ) = ? prosze jutro mam z tego sprawdzian
6 paź 21:31