Określ położenie prostej
waska1989: Określ położenie prostej l: x + y − 2=0 względem okręgu o równaniu x2 + y2=0
6 paź 19:24
think: fajny okrąg... tak jakby punkt (0,0) bo nie ma promienia.
6 paź 19:30
6 paź 19:33
Eta:
napisz poprawnie: x
2 +y
2=
6 paź 19:36
waska1989: tak jak napisałam powyżej =0
6 paź 19:38
waska1989: A mogę Ci podać kilka zadań i rozwiążesz mi, niekoniecznie teraz .Możesz jutro.
6 paź 19:40
think: dzięki za Twą wspaniałomyślność, a jak mam parę rzeczy w pracy do zrobienia, może Ci podam
zrobisz to za mnie a ja wtedy chętnie sobie policzę taki cudeńka jak to wyżej
6 paź 19:46
waska1989: Dzięki.
6 paź 19:47
kropka: ten okrąg to punkt (0;0)− środek układu współrzędnych
x+y−2=0
y=−x+2 jest to prosta, nie przechodząca przez środek układu( przez punkt (0;0) )
punkt i okrąg(w tym wypadku punkt) nie mają punktów wspólnych
6 paź 19:48
waska1989: Dzięki.
6 paź 19:49
waska1989: Podaj zbiór wartości funkcji 5x −1 oraz naszkicuj jej wykres
6 paź 19:49
kropka: y=5x−1
6 paź 19:52
kropka:

−1
6 paź 19:56
kropka: ZW = R
6 paź 19:57
waska1989: f(x)= 5x −1
6 paź 20:10
waska1989: Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ,jeżeli przekątna ściany bocznej o
dł. 20 cm tworzy z krawedzią podstawy kąt o mierze 60 stopni.
6 paź 20:16
Eta:

ZW= ( −1, ∞)
6 paź 20:21
waska1989: Kto ma dobrze Eta czy kropka?
6 paź 20:26
ce es: obydwie mają dobrze.
6 paź 20:28
waska1989: dzieki
6 paź 20:31
waska1989: a czy u kropki ta gornakropanie powinna byc o jedno wyzej
6 paź 20:33