okres dziedzine funkcji
waska1989: 1. Określ dziedzinę funkcji:
f(x)=log5(x−3)+log5(8−x) ( 5 mają być jako indeks dolny)
6 paź 18:32
Eta:
Df: x−3 >0 i 8−x>0 −−−−−−−−− wybierz część wspólną obydwu rozwiązań
6 paź 18:38
waska1989: A nie mógł byś napisać mi całego rozwiązania

Z góry dzięki.
6 paź 18:57
asv: x>3 ∧ x<8 ⇒ Df=(− ∞; 8) ∪ (3; ∞)
6 paź 19:14
Godzio: to miała być część wspólna czyli (3,8)
6 paź 19:15
M4ciek: asv sie widze zlitowal
6 paź 19:15
waska1989: Dzięki

6 paź 19:41
waska1989: Podaj zbiór wartości funkcji 5x −1 oraz naszkicuj jej wykres.
6 paź 19:43
waska1989: W ostrosłupie prawidlowym trojkatnym wysokosc podstawy h=12 cm, a kat miedzy sciana boczna i
podstawa wynosci alfa=30stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej ostrosłupa
6 paź 20:29
Gustlik: f(x)=log5(x−3)+log5(8−x)
D: 1) x−3>0 i 2) 8−x>0 − rozwiąż te nierówności i wyznacz część wspólną.
6 paź 22:34