układy równań
rzodkiew: Za 2 ołówki i 3 gumki zapłaciła 7,40 zł. Ołówki staniały o 20% a gumki zdrożały o 5%. Po
zmianie cen Agnieszka za tę samą liczbę ołówków i gumek zapłaciłaby o 76 gr mniej. Jakie były
pierwotne ceny ołówka i gumki
6 paź 16:15
Marek : Nie wiem
6 paź 16:17
rzodkiew: JA tylko wiem jakie jest pierwsze równanie 2x+3y=7,4
6 paź 16:18
terminex: POMOŻE KTOŚ
6 paź 18:29
Jack:
A to drugie.
2(x−20%x)+3(y+5%y)=7,4−0,96
6 paź 18:31
Eta:
1/ 2x+3y= 7,4
2/ 2*0,8x +3*1,05y= 6,64
6 paź 18:36
grander: dzięki
6 paź 18:38