Równania
Zosia: Proszę
a) 1+√3+x+2
b)2−√2x=x−4
6 paź 16:01
M.: b) 6=x+√2x
6= x(1+√2)
x=6/(1+√2)
x=[6(1−√2)]/−1
6 paź 16:05
M.: a) x po jednej stronie, reszta po drugiej. Zwykłe uproszczenie.
6 paź 16:07
aguero: 2−
√2x=x−4

? x pod pierwiastkiem jest czy nie?
6 paź 16:12
aguero: a) 1+
√3+x+2 gdzie tu =
6 paź 16:15
Zosia: poprawka przykładu a
1+√3x=x+2
6 paź 16:17
Zosia:
6 paź 16:40
ja: x(√3−1)=1
x=1/√3−1
6 paź 16:42
M.: a robisz tak jak b.
Przerzucasz x na jedną stronę. I przed nawias.
6 paź 16:42