matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
następnie proszę o pomoc
Anulka 72:
W rombie długość boku jest równa 1,2dm, a miara kąta ostrego 30o. Oblicz pole rombu
6 paź 15:33
M:
21 kwi 19:34
Jolanta:
P=a
2
*sinα. sin30
0
=
1
2
P=(1,2dm)
2
*
1
2
=1,44dm
2
*
1
2
=0,72dm
2
21 kwi 21:49