matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
xxx:
Oblicz resztę z dzielenia (x
2011
−1):(x
2
−1)
6 paź 15:00
Jack:
W(x)=x
2011
−1 P(x)=x
2
−1 W(x)=P(x)*Q(x)+R(x) R(x)=ax+b W(x)=(x−1)(x+1)*Q(x)+ax +b Policz W(1) oraz W(−1).
6 paź 15:08
xxx:
Dziękuję. Już rozumiem
6 paź 15:11