równanie wykładnicze:)
_Em_;]: Jak to obliczyć

? Wiem, że proste, ale na pomysł wpaść nie umeim, bo 14 nie mogę zapisać jako
2 do jakiejś potęgi.
2
x+2−2
x−1=14

Help
6 paź 14:21
Jack:
2
log2 14=2
6 paź 14:23
Jack:
oj... 2log2 14=14
6 paź 14:24
_Em_;]: yyy...dziękuję za odpowiedź

ale nie da się inaczej?:(
bo nie umiem jeszcze logarytmów
6 paź 14:33
Jack:
nie przychodzi w tej chwili mi nic innego do głowy...
6 paź 14:44
_Em_;]: a czy mogłbyś mi jakoś wytłumaczyć co dalej z tymi logarytmami trzeba?
6 paź 15:34