matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
marta:
(tgα−1)(ctgα+1=tgα−ctgα
6 paź 12:01
weg:
Chyba nie oblicz, tylko udowodnij tożsamość. L=(tgα−1)(ctgα+1)=tgα*ctgα+tgα−ctgα−1=1+tgα−ctgα−1=tgα−ctgα=P
6 paź 12:40
marta:
Dziękuje za rozwiązanie.
8 paź 09:43