Oblicz.
Anonim..: W urnie znajduje się 13 losów, w tym 5 wygrywających. W sposób losowy wyjmujemy z urny 2 losy.
Oblicz prawdopodobieństwo, że:
a) nie wyjmiemy losów wygrywających
b) wyjmiemy 2 losy wygrywające
c) wyjmiemy co najmniej 1 los wygrywający.
5 paź 21:57
Eta:
13 losów : 5 wygrywa , 8 −− puste
A −−− 2 puste
P(A) =......
P(B)=........
C−− co najmniej 1 wygrywa
C
' −−−obydwa puste ( zdarzenie przeciwne do zd. C)
P(C
')=........
P(C) = 1 − P(C
')=.......
dokończ obliczenia
5 paź 22:08
Anonim..: Czarna Magia
5 paź 22:10
5 paź 22:17
Anonim..: Symbol umiem obliczać, ale tu się gubię:
P(C')=........
P(C) = 1 − P(C')=.......
:(
5 paź 22:18
Eta:
|C
'|= 28
|Ω|= 6*13
| | 14 | | 25 | |
P(C) = 1− P(C') = 1 − |
| = |
|
|
| | 39 | | 39 | |
5 paź 22:55