Usuń niewymierność z mianownika
Kuba: usuń niewymierność z mianownika te działania są w ułamku tam gdzie podzilić / jset to jest
kreska ułamkowa
a/√3−√2
6x/2√7+5
a−√3/3√3−√26
5 paź 17:16
Maciek: Zrobie jeden :
| a | | √3+√2 | | a√3+a√2 | |
| * |
| = |
| =a(√2+√3) |
| √3−√2 | | √3+√2 | | 3−2 | |
5 paź 17:25
Kuba: spoko dzieki
5 paź 17:26
Maciek: Reszte zrob sam i wklej.
5 paź 17:26
Kuba: Same wyniki podam
6x/2√7+5=2√7−5/3
5 paź 17:32
Kuba: ale tego ostatniego nie jestem pewien jak to zrobić
5 paź 17:34