rozwiaz graficznie uklady rownan
kamil: rozwiaz graficznie uklady rownan :
y=x
12 −− tu chodzi ze do potegi jednej drugiej
y=
14x +
34
pierwsze to wiem jak narysowac ale drugiej funkcji nie wiem jak czy narysowac najpierw
14x
a pozniej przesunac o wektor
34 czy jak
5 paź 16:52
kamil: Jak narysowac wykres y = 14x + 34
5 paź 17:02
Jack:
o wektor [0,3/4], jesli już. Dziwne że posługujesz się wektorami a nie potrafisz takiej funkcji
liniowej narysować...
5 paź 17:03
R.W.16l: podstaw np pod x 1, wtedy będziesz miał dla x=1,y=1
dla x=5, to y=2
dla x=9, y=3
zaznacz te punkty i pociągnij (o ile widzę w myślach) strasznie ścisniete ramię parabol
5 paź 17:05
kamil: aaaaaaa zacmienie mialem R.W. pomogles dzieki
5 paź 17:08