matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
romek:
witam, log o podstawie 7 z 7
√
7
moze ktos wytlumaczyc?
5 paź 15:16
Maciek:
log
a
b=c ⇒ a
c
=b log
7
7
√
7
=x ⇒ 7
x
=7
√
7
7
x
=7*7
1/2
7
x
=7
3/2
3
x=
2
5 paź 16:25
romek:
ok a ktos mi powie skad to 3/2?
5 paź 18:17