matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprość wyrażenie , a następnie oblicz jego wartość dla m=p{3}
zeit:
−9(2m−3)+(m−3)
3
−(m−2)(m+2)−m
3
5 paź 15:08
M.:
Skorzystaj ze wzoru: (a−b)
3
=a
3
−3a
2
b+3ab
2
−b
3
Oraz (a−b)(a+b)=a
2
−b
2
Reszta to zwykłe mnożenie.
5 paź 19:14
zeit:
Dzięki
!
6 paź 07:51