suma kwadratów wyrażeń x+6 i x-6
zeit: suma kwadratów wyrażeń x+6 i x−6
5 paź 13:03
WSP: (x+6)2 − (x−6)2 = x2 + 12x + 36 − (x2 − 12x + 36) = x2+12x+36−x2+12x−36=24x

5 paź 13:18
Mateusz: (x+6)
2+ (x−6)
2 co jakie skojarzenie ci sie nasuwa jak patrzysz na te nawiasy
5 paź 13:19
Mateusz: WSP mnie wyprzedził o 1 minute
5 paź 13:19
5 paź 13:20
Jack:
(x+6)2 −(x−6)2=(x+6+x−6)(x+6−x+6)=2x*12=24x
5 paź 13:21
Jack:
ups... ja też spóźniony
5 paź 13:22
zeit: suma kwadratów wyrażeń to chyba powinno być (x+6)2+(x−6)2 a i jeszcze druga część zadania,
albo w całości:
(x+6)2+(x−6)2 jest równe wyrażeniu A: 2(x2+12x+36) B: 2(x2−12x+36) C: 2(x2+36) D:
2(x2−36)
5 paź 13:40
zeit: Proszę o wyjaśnienie różnicy pojęć: suma kwadratów wyrażeń, kwadrat sumy wyrażeń. w którym
przypadku do obliczenia stosujemy wzór skróconego mnożenia? Dzięki za pomoc
5 paź 13:46