prawdopodobieństwo
math: Łucznik strzelając do tarczy, uzyskuje conajmniej 10 pkt z prawdopodobieństwem 0,4 a co
najwyżej 10 pkt z prawdopodobieństwem 0.8. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że łucznik uzyska
dokładnie 10 pkt
4 paź 20:37
math: podbijam
4 paź 20:58
Eta:
A −− co najmnij 10 pkt P(A) = 0,4
B−− co najwyzej 10pkt P(B) = 0,8
A ∩ B −− dokładnie 10 pkt
P(AU B) =1
P(A U B) = P(A) +P(B) − P( A∩ B)
P(A ∩ B)= 0,4+0,8 −1 =........
4 paź 21:03
Aga: skąd się wzięło że część wspólna jest 1
6 paź 20:51
Nico: Bo częścią wspólną jest 10 ?
6 paź 17:55