Jednokładność
Asia:
Dany jest odcinek o końcach A(2,4) i B(4,−2) oraz punkty O(0,0) S(−2,−1) Narysuj figurę która
jest obrazem AB w podanej jednokładności współrzędne odpowiednich punktów
a) J2O
4 paź 20:12
Asia: Może mi to ktoś wytłumaczyć?
4 paź 20:22
Asia: halo
4 paź 20:29
Asia: chodzi mi tylko o wytłumaczenie
4 paź 20:46
Asia: halo
4 paź 20:50
Asia: proszę o pomoc
4 paź 20:51
4 paź 20:57
Asia: Basia, Godzio haloooo
4 paź 21:00
Asia: Eta błagam
4 paź 21:00
Asia: proszę
4 paź 21:10
Asia:
4 paź 21:16
Asia: błagam
4 paź 21:25
Eta:

O(0,0) −−− środek jednokładności k= 2 −−− skala jednokładności
→ → →
OA
'= k*OA = 2OA
odkładająac wektor OA dwa razy otrzymasz punkt A
' ( jako koniec wektora 2OA)
IABI= k*IA
'B
'I
Podobnie narysuj dla S −−− środek jednokładności
4 paź 21:34
Asia: aha. A czy A' ma wyjść [6,9]?
4 paź 21:46
Eta:
A'(6,9)
4 paź 22:03