matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz sin2alpha
Maciuś:
cos
2
α−sin
2
α=
1
9
i α∊(0°;90°) oblicz sin2α jak to obliczyć ?
4 paź 19:51
M:
22 kwi 06:11
M:
21 maj 20:24
jubiler:
cos
2
α − sin
2
α = cos(2α), sin(2α) =
√
1 − cos
2
(2α)
i sin(2α)>0
22 maj 11:01