matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki potęgi gimnazjum
wojtek:
Ile to jest? −
√
2
2
=? pomocy!
4 paź 19:13
wojtek:
czy jest to −2?
4 paź 19:13
b.:
tak, to jest −2, natomiast (−
√
2
)
2
= −
√
2
* (−
√
2
) = 2
4 paź 20:09
wojtek:
dziękuję
4 paź 20:43