matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:):
Liczby dodatnie a,b,c spelniaja warunek: log
4
c=log
3
b=log
2
a=2 Oblicz :
√
abc
.
2 sty 14:30
Basia:
z definicji logarytmu log
4
c=2 ⇔ 4
2
=c log
3
b=2 ⇔ 3
2
=b log
2
a=2 ⇔ 2
2
=a
√
abc
=
√
4
2
*3
2
*2
2
)=p{(4*3*2)
2
=4*3*2=24
2 sty 14:38
:):
dziekuje.
2 sty 14:41