matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
3 zadanka tylko do sprawdzenia
kąt:
1. Wyznacz wzór funkcji kwadratowej o miejscach zerowych x
1
=−3 i x
2
=4 której wykres przechodzi przez punkt P=(0,12) −−−−−−−−−−−−−−− f(x)=a(x+3)(x−4) 12=a(a+3)(0−4) 12=−12a a=−1 f(x)= − (x+3)(x−4) dobrze
4 paź 19:08
kąt:
tylko sprawdzcie...
4 paź 19:20
kąt:
4 paź 20:26
kropka:
na 99% tak
4 paź 20:35