funkcje, wartosc bezwzgledna;)
kmiź;): wyznacz dziedzine funkcji:
f(x)=(x−2): (x
4−5x
2+4) − (1):( |x−3|−6)
dzieki ludziska~~~~






za pomoc, super forum^^
4 paź 18:46
kmiź;): puk puk jest tu kto?
4 paź 18:51
4 paź 18:52
kmiź;): nie..źle... kurde nie wiem, jak to podzielic?
4 paź 18:52
str: Na moje oko to liczby rzeczywiste bez 1, −1, −2, −3 i 9
4 paź 19:00
str: Dzielić nie musisz zapisz sobie wszystko w jednym ułamku i pamiętaj, że dziedzina funkcji to
liczby R bez liczb spełniających równanie mianownik=0.
4 paź 19:02
think: t2 − 5t + 4
Δ = 25 − 16 = 9
t1 = 4
t2 = 1
t = x2 ⇒ x = +/−1 v x = +/−2
zabrakło w dziedzinie podanej przez str jeszcze +2
4 paź 19:05