Rozwiąż układ równań.
Maniek ;}: a) 12(x−1)+y=−212
x−7=1−y
4 paź 18:34
mi: pierwsze mnożymy razy 2
x−1+2y=−5
x=1−y+7
x−2y=−5+1
x=8−y
podstawiam do pierwszego za x
(8−y)−2y=−4
8−3y=−4
−3y=−12
y=4
x=8−y
x=8−4
x=4
x=4
y=4
4 paź 18:41
kropka: 12x−
12+y=−2
12
x=1−y+7
12(1−y+7)−
12+y=−2
12
12−
12y+
72−
12+y=−
52
12y=−
122
y=−12
x−7=1+y
x−7=1+12
x−7=13
x=20
x=20
y=−12
czy tak
4 paź 18:44
mi: sorki, u mnie mam pomyłkę
4 paź 18:46
Maniek ;}: ouu tylko pisze ze wynik powinien wychodzic x=20, y=−12
4 paź 19:02
Maniek ;}: ok kropka zrobil dobrze

dzieki
4 paź 19:02
dddd: dagmara .

d
4 paź 21:59
;) Słodkaa ;d : Ejjjj

Kociaki ktoo da mi korki ?

*
4 paź 22:00
;) Słodkaa ;d : A anoo i tak wgl to te zadaniaa sa w połówce źle zrobione

pzdr
4 paź 22:00