matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
john:
x+2=2
√
x
√
x−1
+2
// ()
2
(x+2)
2
= 4x
√
x−1
+2 //
2
(x+2)
4
= (4x
√
x−1
)
2
− 4 * 4x
√
x−1
+4 (x+2)
4
= 16x
2
(x−1) − 4*4x
√
x−1
+4 co dalej?
4 paź 17:36