matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory
Martaaa:
Mam zadanie, wyznaczyć ze wzoru każdą występującą w nim zmienną: [zrobiłam większość, ale nie ogarniam dwóch przykładów]
1
1
1
=
+
R
r1
r2
1 i 2 w mianowniku ma być jeszcze niżej
a+b
P=
*h
2
4 paź 17:08
Maciek:
Tzn.
1
1
1
=
+
R
r
1
r
2
I co zostalo Ci do wyznaczenia?
4 paź 17:12