Mając dane zbiory A i B, wyznacz zbiory AUB, A∩B, A-B oraz B-A.
Jeanne: 1) Mając dane zbiory A i B, wyznacz zbiory AUB, A∩B, A−B oraz B−A.
a) A={x:x∊R i x2−2x≥0}
B={x:x∊R i x2−3x+2=0}
4 paź 16:15
Maciek:
x
2−2x>0
x(x−2)>0
x=0 v x=2
x∊(−
∞;0)∪(2,+
∞)
x
2−3x+2=0
Δ=9−4*1*2
Δ=1
√Δ=1
x
1=1 v x
2=2
A∪B to suma zbiorow A i B
A∩B to czesc wspolna zbiorow A i B
A−B czyli wyznaczamy to co znajduje sie w zbiorze A, a nie ma w B
B−A czyli wyznaczamy to co znajduje sie w zbiorze B ,a nie ma w A
4 paź 16:23
Maciek: Teraz dzialaj
4 paź 16:24
Jeanne: Dziękuje Ci bardzo
4 paź 16:42
Maciek: Odpowiedzi sie zgadzaja

?
4 paź 16:51
Jeanne: Tak

jeszcze raz wielkie dzięki
4 paź 16:57
ja: log 1/2x≤log1/2(2−x)
9 wrz 12:40
loitzl9006: 1/2 to podstawa logarytmu?
9 wrz 12:40
paweł: 2+8
18 wrz 16:20
paweł: jest tu ktoś
18 wrz 16:21