Taki
ilak: Logarytm:
jak ugryzc tego jeza?
3 paź 23:29
Bogdan:
Jeża się nie gryzie, można spróbować go pogłaskać
3 paź 23:32
Bogdan:
r*loga b = loga br
3 paź 23:33
Jack:
znasz jakie wzory: loga b + loga c = loga b*c oraz a*logb c= logb ca?
3 paź 23:33
Bogdan:
loga b + loga c = loga (bc)
3 paź 23:34
Eta:
bez wiedzy o logarytmach nic nie "ugryziesz" !
n*log
ab= log
ab
n
log
ab+log
ac= log
a(b*c)
teraz
"gryź tego jeża" ....... napisz jaki wynik otrzymałeś ?
3 paź 23:34
runny:
2log
1/2√3 = log
1/23
| | 16 | | 16 | |
log1/23 + log1/2 |
| = log1/2( |
| *3) = log1/216 = −4 |
| | 3 | | 3 | |
3 paź 23:36
Bogdan:
i po ptokach, runny − spiesz się z gotowymi rozwiązaniami powoli, mógłby się ilak
sam trochę pogimnastykować
3 paź 23:39
Eta:
ilak ...... i co?
krew się polała ?
3 paź 23:39