procent składany. pomocyyyy !!
truskawka: Pan Kowalczyk złożył do banku 25 000 zł na cztery lata na procent składany. Jaką kwotę będzie
miał na kocie po tym okresie, jeśli oprocentowanie w banku wynosi 10% w skali roku , a odsetki
kapitalizuj się co trzy miesiące. Wykonaj obliczenia i uwzględnij 18−procentowy podatek od
dochodów kapitałowych, jak i pomijające ten podatek.
3 paź 21:56
truskawka: wiem , że :
K0 = 25 000 zł
p % = 2,5%
ile n ?
3 paź 22:03
truskawka: pomoże ktoś ?
3 paź 22:15
Eta:
z 18% podatkiem 100% − 18%= 82%= 0,82
Kk= Kp( 1+0,025*0,82)4*3=25 000(1,0205)12=.......
bez podatku
Kk=Kp( 1+0,025)12=........
3 paź 22:30
truskawka: dzięki za pomoc
4 paź 09:57