matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.....
Proszę o pomoc:
2 +
√
3
2 +
√
3
(
)
2
=
*
1
4
2
2 −
√
3
to małe 2 przy równaniu z lewej strony to kwadrat całego nawiasu
3 paź 21:38
runny:
(2 +
√
3
)
2
= U{2 +
√
3
}{4(2 −
√
3
)
4
1
2 +
√
3
=
2 −
√
3
(2 +
√
3
)(2 −
√
3
) = 1 1 = 1
3 paź 21:50