kto mi pomoże obliczyc x ?
kasia : Jak obliczyc x
x=√a2−b2
3 paź 20:35
Edek: w tym zadaniu chyba jest nadmiar danych ...
3 paź 20:47
kasia : No własnie zapomiałam jak sie obliczało te nieszczęsne pierwiastki
3 paź 20:49
igor: to byl sarkazm, podaj jakies wartosci a i b bo inaczej nie da sie obliczyc x
3 paź 20:53
Edek: no, ale to tylko tyle tych danych ? nic więcej ?
3 paź 20:54
kasia : tak jest ze mam skonstruować stosunek, podaje przykład z lekcji
x2=a√3 w tym przypadku to było na początku na i pózniej nauczyciel rozpisał na takie cos
:
x2=3a2
x2=2a2+a
x2= (√2a2)+a
No i ja za bardzo nie wiem jak to rozpisac
3 paź 20:59
think: oj chyba nie dokładnie tak. bo za przeproszeniem to taki mały befsztyk bzdur...
3 paź 21:01