matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz miejsca zerowe ciągu:
domcia:
Wyznacz miejsca zerowe ciągu: an= 2n2−6n−8 Który wyraz ciągu (an) jest równy x? an=(n2−3)(n2−9)(n+5) gdzie x=0 Ile wyrazów ciągu (an) jest mniejszych od m? an=7n−6 gdzie m=2
3 paź 19:33