matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja homograficzna
xyz:
Narysuj funkcje f(x) = −1/x , następnie przesuń o wektor [1,−1]. Funkcję którą otrzymasz oznacz jako g(x), zapisz jej wzór i omów jej własności. Wyszło mi g(x) = −1/x−1 + 1 D=R−{1} ale dalej sie zgubiłem.
3 paź 18:11