matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Ernyk:
LOgarytmy: 16
3
l
o
g
2
3
+
4
l
o
g
2
5
6
3
=
3 paź 16:05
Godzio:
1
4log
256
3 = 4log
2
8
3 =
log
2
3 = log
2
3
1/2
2
3log
2
3 = log
2
3
3
log
2
3
1/2
+ log
2
3
3
= log
2
3
3 + 1/2
= log
2
3
7/2
16
log
2
3
7/2
= 2
4*log
2
3
7/2
= 2
log
2
3
14
= 3
14
3 paź 16:15