Potega o wykładniku wymiernym, muszę to obliczyć i nie ogarniam :(
Piotras: 2−4+(43)−2+(25)−3
3 paź 15:52
Godzio:
| | 4 | | 2 | |
2−4 + ( |
| )−2 + ( |
| )−3 = |
| | 3 | | 5 | |
| 1 | | 9 | | 125 | | 10 | | 125 | | 5 + 125 | |
| + |
| + |
| = |
| + |
| = |
| = |
| 16 | | 16 | | 8 | | 16 | | 8 | | 8 | |
3 paź 16:01
Piotras: 27 do potęgi−5/3+(1/16) do potęgi1/4=
3 paź 16:36
Piotras: dzięki za poprzednie zadanie
3 paź 16:37
Maciek: Zapisz normalnie
3 paź 16:44
Piotras: nie umiem, nie wychodzi mi:(
3 paź 16:46
Piotras: 27 do −5/3 + (1/16) do 1/4
3 paź 16:47