matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.Prosye o pomoc
Fredzia:
Proszę o dalszą pomoc:Wykaż ze równanie log
3
(x−2) −2 log
9
(x+1)=m+1 m∊R ma rozwiązanie
1
1
należące do przedziału <3,5> dla parametru m∊<log
3
, log
3
>
12
6
x−2
zrobiłam do tego 3
m+1
=
no i to rozdziele na dwie funkcje
x+1
x−2
3
= −
+1 nie umiem (narysować) dokończyć..może mi ktoś pomóc?
x+1
x+1
3 paź 11:22
Fredzia:
ponawiam prośbę
3 paź 15:45