Siema mam problem z kilkoma przykładami z rachunku algebraicznego proszę o pomoc
Kuba:
a) (b+√2)*(b2+2)(b−√2)
b) (x3+ab)2+(x3−ab)2
c) (√3−a*√2) *(√3+a√2)a2−2
2 paź 22:03
think: Kuba skorzystaj z podstawowych wzorów:
(a + b)(a − b) = a2 − b2
(a + b)2 = a2 + 2ab + b2
(a − b)2 = a2 − 2ab + b2
2 paź 22:31
think: spróbuj to tu zrobić będę sprawdzać czy masz dobrze... Tylko z życiem, bo jestem wykończona i
marzy mi się już iść spać
2 paź 22:31
Kuba: sorry ale dopiero zaczynam bo nie zobaczyłem ze ktos odpisał
2 paź 22:34
Maciek: Pracowalas w sobote

?
2 paź 22:35
Kuba: a w kazdym przykładzie da sie zastosować wzory skróconego mnożenia
2 paź 22:35
Mateusz: tak w kazdym
2 paź 22:36
Kuba: dobra to spoko jutro sobie najwyżej skoncze narazie
2 paź 22:37
Kuba: Dzieki zawsze na was mozna liczyc
2 paź 22:38
think: no jak uważasz Kuba, dobrej nocy.
2 paź 22:47
think: Maciek ja pracuję w każdą sobotę, a bywa taki czas w roku że pracuję 7 dni w miesiącu przez
cały miesiąc
2 paź 22:47