Rozwiaz rownanie
Patrycja Pomocy.........: Roziwiaz Rownanie;
2 paź 19:02
Patrycja Pomocy.........: pomocy niewiem jak to rozwiazac
2 paź 19:06
Kejt: tam w liczniku ma być x2−2x+7?
2 paź 19:08
Patrycja Pomocy.........: tak
2 paź 19:10
Kejt:
x2−2x+7=2(x+2)
policz i przyrównaj do zera.
2 paź 19:12
Patrycja Pomocy.........: mam problem w dalszym zdaniu o to przyklad:
x = 2(kwadrat)
x−2x +7 =2 /(x+2)
x−2x+7=2(x+2)
x−2x+7=2x+4
x−4x=4−7
x−4x=−3 i niewiem co dalej mam zrobic ! pomocy
2 paź 19:19
2 paź 19:20
Patrycja Pomocy.........: (k)= kwadrat
x(k) − 2x+7=2/(x+2)
x(k) − 2x+7=2(x+2)
x(k)−2x+7=2x+4
x(k)−4x=−3
i niewiem co dalej sorki ale kwadratu nie moge inaczej napisac poniewaz to nie dziala
2 paź 19:27
Kejt: przyrównaj do zera i licz deltę.
2 paź 19:27
Patrycja Pomocy.........: jezeliobliczylam delte=4 co mam dalej zrobic
2 paź 19:37
Kejt: podstawiasz do wzorów:
2 paź 19:40
Patrycja Pomocy.........: x1= 1
x2=3
czy mam cos jeszcze obliczyc
2 paź 20:00
Patrycja Pomocy.........: czy mam cos jescze obliczyc pomocy
2 paź 20:10
Kejt: nie. to już jest rozwiązanie.
2 paź 20:34