matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
notacja wykładnicza
koziczka:
Hej ! Mogłby mi ktoś pomóc z tym działaniem ? Mam je obliczyć i zapisać w notacji wykładniczej. Kompletnie tego nie rozumiem..
3,2 * 10
−
1
2
4 * 10
−
1
8
2 paź 18:54
Godzio:
3,2
= 0,8
4
10
−12
= 10
−12 − (−18)
= 12
−12 + 18
= 10
6
10
−18
... = 0,8 * 10
6
= 8 * 10
5
2 paź 18:57