matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź tożsamość
Hera:
Co z taką tożsamością? 1 + ctgα =
sinα + cosα
sinα
2 paź 17:00
runny:
cosα
ctgα =
sinα
cosα
sinα + cosα
1 + ctgα = 1 +
=
sinα
cosα
2 paź 17:15
runny:
w mianowniku na końcu oczywiście sinα
2 paź 17:15