s
jogus: znajdz ekstrema lokalne funkcji f(x)=|x2−5x+4|
2 paź 16:50
Godzio: maksimum lokalne:
f(2,5) = |6,25 − 12,5 + 4| = |−2,25| = 2,25
ma lok: (2,5 ; 2,25)
minima to miejsca zerowe, z tym sobie poradzisz
(x
1,0) i (x
2,0)
2 paź 17:11
Bogdan:
Dzień dobry.
Są trzy ekstrema lokalne.
Przepraszam, ale nie mam teraz czasu na wyjaśnienie tej kwestii. Jeśli nikt nie dokończy tego
zadania, to wieczorem przedstawię rozwiązanie.
2 paź 17:49
Godzio:
Zgadza się tak jak napisałem,
maksimum jest w (2,5 ; 2,25) i 2 minima: w miejscach zerowych
coś źle ?
2 paź 17:52
runny: Dobrze wszystko.
2 paź 18:03
Bogdan:
Nie mam nic do dodania do odpowiedzi

.
2 paź 20:29