trójkąt prostokątny , planimetria
Ania :): czy mógłby mi ktoś pomóc? z góry dziękuję

W trójkąt prostokątny ABC o kącie prostym przy wierzchołku c wpisano okrąg. punkt P jest
punktem styczności okręgu z przeciwprostokątną. oblicz długość przyprostokątnych trójkąta,
jeśli wiadomo , że |CD|=8 , |AB|=12
2 paź 14:08
runny: A gdzie znajduje się pkt D?
2 paź 14:12
Ania :): sorki pomyłka na końcu .; ", że |AP|=9 , |PB|=6
2 paź 14:19
Ania :): W trójkąt prostokątny ABC o kącie prostym przy wierzchołku c wpisano okrąg. punkt P jest
punktem styczności okręgu z przeciwprostokątną. oblicz długość przyprostokątnych trójkąta,
jeśli wiadomo , że |AP|=8 , |PB|=16
2 paź 15:00