okrąg
Kamil: Okrąg o środku w punkcie O jest styczny do prostej l, a okrąg o środku w punkcie S jest styczny
do prostej k. Oblicz promienie tych okręgów oraz odległość między ich środkami. określ
wzajemne położenie tych okręgów.
l: x=2
O(0,2)
k: x=3
S(4,0)
1 paź 22:58
Eta:
Kamil
Narysuj te okręgi i te proste w układzie współrzędnych
wszystko wtedy będzie jasne! ... i sam dasz radę rozwiązać to bardzo proste zadanko
1 paź 23:15
Eta:
r1= 2
r2=1
|OS|
2= |OP|
2 + |PS|
2
|OP|= 4 |PS|= 2
okręgi są rozłączne, bo r
1+r
2 < |OS|
1 paź 23:31
1 paź 23:57
Maciek: Za to ja podziekuje bo mi sie podoba
2 paź 00:02
Eta: Ta

to na otarcie moich łez?
Dzięki i przesyłam dla Ciebie
2 paź 00:05
2 paź 00:07
Maciek: Dzieki

Tak na otarcie lez
2 paź 00:08
Maciek: Dobranoc Eto
2 paź 00:12
Kamil: bardzo dziękuję za pomoc, jestem ogromnie wdzieczny
pozdrawiam
2 paź 16:26