matematykaszkolna.pl
geometria Godzio: Bardzo proszę o pomoc "najmądrzejsze"emotka osoby w tym zadaniu. ZAD.W czworokacie wypukłym ABCD punkty M i N sa odpowiednio srodkami boków AB i CD, zas przekatne przecinaja sie w punkcie E. Wykazac, ze prosta zawierajaca dwusieczna kata BEC jest prostopadła do prostej MN wtedy i tylko wtedy, gdy AC =BD.
1 paź 18:54
Godzio: No ładnie podszywają się pod mój nick emotka, możesz go zmienić ?
1 paź 19:21
Mary: Ja też jestem ciekawa tego zadania, rowniez dolaczam sie do grona osob potrzebujacych pomocy.
1 paź 19:35
Bogdan: Już kilka razy wypowiadaliśmy się na tym forum o nierozwiązywaniu zadań konkursowych i olimpijskich. http://www.matematyka.pl/viewtopic.php?t=25530
1 paź 19:43
Mary: Poprosiłabym chociaz o jakas wskazowke, bo przeciez kontakty z nauczycielami sa dozwolone to nie ma roznicy czy bezposrednio, czy za pomoca internetu . Proszę
1 paź 20:59
Bogdan: W konkursie trzeba samemu sobie radzić, bo po to się właśnie robi konkursy. Czy biegacza w biegu na jakimś sportowym dystansie ktoś popycha? Tu trzeba się wykazać swoimi i tylko swoimi umiejętnościami. Nauczyciel, trener może zalecić jakieś ćwiczenia, jakieś zadania treningowe, ale nie może włączać się w opublikowane zadania konkursowe. Jeśli prosisz o pomoc w konkursie, to znaczy, że nie masz kwalifikacji do samodzielnego zmierzenia się z zadaniami konkursowymi.
1 paź 21:13
Baykowsky: zgadzam sie z Bogdanem
1 paź 21:22
Eta: Ja też emotka
1 paź 21:23
Mary: Generalnie tak jest, lecz tu SPECJALNIE PISZA, ze mozna sie skonsultowac, wiec chyba mozna, nie ? I nie trzeba publikowac pelnego rozwiazania zadania, wystarczy wskazowka(bo to konsultacja). Lol, czy tak trudno to zrozumiec?
1 paź 22:43
runny: Takie posty jak ten wyżej niczego nie zmienią − w tym zadaniu nikt Ci nie pomoże Konkurs polega na samodzielnej pracy, czy tak trudno to zrozumieć?
1 paź 22:47
Mary: Powinni wprowadzic nowa regule w regulaminie forum: Niepelnosprytnym osobom (m.in runny) zablokowanie korzystania z foum. Temat zamkniety.
1 paź 23:05
Jack: Nie musisz obrażać innych, wyładowując frustrację. Pogódź się z zaistniałym faktem.
1 paź 23:07
think: Mary taka z Ciebie cwaniara To skorzystaj z wrodzonego sprytu i rozwiąż to zadanie sama, zamiast podszywać się za kogoś znanego na forum i przede wszystkim zaufanego! Także odpinkuj się od runny bo co do blokady to owszem powinna być ale dla osób takich jak Ty.
1 paź 23:08
Eta: i dla think emotka
1 paź 23:35
Godzio: Na dzisiaj kończę, muszę odespać te zarwane noce spędzone na "kombinowaniu" emotka Dobranoc emotka
1 paź 23:44
Eta: Miłych snów emotka ......... "miodzio"
1 paź 23:45
think: emotka no czasem wychodzi ze mnie wiedźmaemotka Dzięki Etunia wczoraj z braku lepszej opcji poszłam wcześniej spać w zamian miałam koszmary więc i tak się nie wyspałam
2 paź 09:15