matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
help:
Logarytmy: Log
2
√
2
16 wynosi? Dzieki
30 wrz 23:52
think:
log
2
√
2
16 = x (2
√
2
)
x
= 16 (2
1
*2
0,5
)
x
= 2
4
(2
1,5
)
x
= 2
4
⇒ 1,5x = 4 ⇒ x = ...
30 wrz 23:56